2023

Online utstilling - Raseråd golden

Alle tre hundene har vært med på uoffisiell online utstilling i regi raseråd golden. Alle tre fikk flotte kritikker. Dommer var Guro Gumgum Brunsby.
Det vi tar med oss videre, er at vi må trene på å løpe sånn som man skal på utstilling. Om ikke, får vi gjennomgående kritikk på høy haleføring som forstyrrer helhetsinntrykket av hunden og hvor lett det er å se på hundens løpsmønster. Under trening med høy intensitet får hundene høyere haleføring enn når de er nøtrale, så vi må rett og slett lære oss å gå på utstilling.

  • Spira (Ippika's Little More Spirit), Valp 4-6 måneder

"Søt tispe av god type, godt hode og uttrykk, god hals og overlinje, moderat vinklet foran og bak, beveger seg fritt sett fra siden, noe løs i bevegelser framme, noe lett i sin benstamme, fin pels og farge" 

  • Nani (Soltrollets Leica), Junior

"Juniortispe av god type, god hals og overlinje, bra hode og sjarmerende uttrykk, bra vinklet frem og bak, beveger seg noe løst, høy haleføring forstyrrer inntrykket noe, nydelig temperament."

  • Ace (Soltrollets Kuling, Bruks

"Hanne av god type. Bra hode og uttrykk, god hals og overlinje, normalt vinklet frem og bak, beveger seg løst med noe høye forbeinsbevegelser, høy haleføring forstyrrer inntrykket, herlig (og smittende) temperament." - Nummer 1 i klassen

Instruktørutdanning del 2 - Trondheim Hundeskole

Eksamenshelgen er nær, og vi øver mer praktisk enn tidligere. Den ene kurshelga var vi på Anicura Byåsen for å lære mer om hund og helse, det var veldig interessant. En av de siste kurshelgene skal vi arrangere eget kurs, så det blir spennende.

Instruktørutdanning del 2 - K9 Hundesenter

Etter å ha lært mye om hva som skal til for at læring skal skje, og hvilke metoder som finnes i hundetrening, har vi nå begynt å praktisere mer på hverandre. Hundene får være med på mye rart, blant annet rollespill, men heldigvis er læringsutbyttet hos oss instruktører er stort. Kursdeltakeren til gruppa mi leverer som vanlig, og kommer godt forberedt til alle kurshelger med et ønske om å lære mer. 


2022

Instruktørutdanning del 1 - Trondheim Hundeskole

Etter å ha fått et tilbud jeg ikke kunne takke nei til, hev jeg meg med på instruktørutdanningen til Trondheim Hundeskole høsten 2022 med avslutning vår 2023. Utdanningen består av 8 kurshelger med mellomarbeid. 

Instruktørutdanning del 1 - K9 Hundesenter

Med et ønske om å videreutvikle meg som hundefører og få mer kompetanse innen hundetrening, valgte jeg å melde meg på instruktørutdanningen til K9 Hundesenter. Oppstart høst 2022, avslutning vår 2023. Utdanningen består av 8 kurshelger med mellomarbeid mellom helgene.

Sommercamp i Rallylydighet hos K9 Hundesenter med Ace

01.08.-03.08 reiste vi til Øysand for å være med på sommercamp i rallylydighet. Vi fikk jobbet med noen "kinks", og videreutviklet en del øvelser. Vi jobbet også videre med å ha gode treningsrutiner for å få mest ut av treningsøktene våre fremover. Vellykket camp med nye verktøy med oss i videre trening. 

Privattime K9 - Ace

13.06. hadde vi ei privattime på K9 Hundesenter med fokus på enkeltøvelser. Vi kikket blant annet på sitt/dekk/stå under marsj, bedre forståelse/trygghet under høyreføring og pirkearbeid i FVF. Ace imponerte stort etter å ha ligget mye i bil i løpet av en lang hundehelg, men likevel prestere i over en time med minimalt med pauser. Ace er virkelig en superhund.

Sommercamp - Valp og unghund - K9 Hundesenter med Nani

11.06.-13.06. reiste vi til Øysand for å være med på sommercamp for valp og unghund. Nani var ca. 7 måneder på kurset. Vi hadde fokus på å bli mer kjent med hverandre i treningsøyemed, og på å finne vår vei til målet om å bli gode treningsmakkere. Vi knakk noen koder, og jeg fikk en bedre forståelse for hva Nani trenger for å utvikle seg best mulig på trening.

Fotoshoot med Eirin Hyllmark

Om du lurer på hvor alle de flotte sommerbildene av Ace og Nani kommer fra, så er det kjempedyktige Eirin som har tatt bildene og redigert de. Vi kommer helt klart til å ta flere runder med Eirin, for vi synes det ser veldig stusselig ut med pene bilder av Ace og Nani, men ikke Spira... Det er veldig hyggelig å se tilbake på bildene. Jeg ønsker også å bruke Eirin til å ta bilder av kommende valpekull, så det er bare å glede seg. 

HUNTING VIKINGS
Drevet av Webnode
Lag din egen hjemmeside gratis!