2023

Mentalbeskrivelse hund - Spira - 07.10

Spira gjennomfører MH med gode tilbakemeldinger. Det var skikkelig ruskete vær, men det hindret ikke de som var til stede på testen fra å ha godt humør. Det hjalp vel at vi var hund nummer 1...

Spira gjennomfører en fin MH, og testen bekrefter det vi vet om Spira. Hun bærer preg av å være ung hund under gjennomførelse av testen, og kunne nok fått noe annet resultat på enkelte deltester. Alt i alt viser hun oss at hun er en stødig hund som vi kan kose oss mye med fremover.

GOLDENFESTIVALEN 2023

Onsdag 28. juni kjørte Ace, Nani og jeg fra Trøndelag til Sandnesmoen Travbane på Skarnes. 

Torsdag holdt jeg et lite introkurs i rallylydighet med en fin gjeng kursdeltagere. 

Fredag hentet jeg "tante" Astrid på togstasjonen, og så dro vi tilbake til travbanen for å rigge klart til rallylydighetsstevne som var senere på kvelden. Det var en ny opplevelse for meg å skulle stille to hunder i to parallelle ringer, så det gikk med en del energi til å holde styr på oppmøtetider og øving av baner. Nani stilte for tredje gang, og manglet kun den siste 1. premieringen for å kunne søke om mellomtittelen RL1 og for å ha opprykk til klasse 2 - og det greide hun med glans! Kun 3 poengtrekk for en snus på kjegle og en stram line gjorde at vi ble nummer to i klassen. Nani skal trene videre mot start i klasse 2 på hjemmebane i august. Ace stilte i klasse elite for dommer Solveig Zetterstrøm. Miljøet var krevende, og vi jobbet hardt for å holde hodet på jobb. En veldig teknisk krevende bane, og ukonsentrert hund og fører trekker en god del poeng, så ingen premiering denne gang, men vi består. Det hjelper ikke akkurat at jeg gikk to skilt på rad helt feil heller...

Lørdag var det tid for Open Show og offisiell utstilling. Ikke noen spennende resultater på Open Show. Vi tar med oss veldig hyggelige ord, og en andreplass for Ace i klasse "Good". Med bedre handling hadde vi hatt førsteplassen der i følge dommeren. 

På den offisielle utstillingen derimot, er det mye å være fornøyd med! Ace gjør en strålende figur i bruksklasse hann, og ender opp med excellent og en 2. plass i klassen. Nani gjør også en strålende figur i bruksklasse tispe, og får med seg en excellent på sin første offisille utstilling. Veldig stolt over bøllefrøene, og vi måtte selvsagt kjøpe med oss rosett som bevis på resultatet...

  • Nani (Soltrollets Leica), Bruks

"1,5 yo happy and confident girl who shows very well for her handler. Kind head and expression, but would prefer darker pigmentation. Good length of neck, just enough front angulation. Strong body, strong and well-angulated hindquarters. Just enough bone. Level topline both standing and on the move. She moved very well and is true balance both standing and on the move."

  • Ace (Soltrollets Kuling), Bruks

"Good pigmentation, nice expression, would prefer more depth in muzzle, straight in front, good depth in chest, level top line, good bend of stifle, moved with drive."

Søndag, og siste dag på Goldenfestivalen 2023, var det Working Test på agendaen. Noen arbeidsuhell og uerfarenheter fører til 3 nuller på Nani sin prøve. Men gode ord fra dommerne, og en hund som viser veldig mye bra tar vi med oss videre. Dessverre ryker sjansen for gode resultater på Dual Purpose-kåringen for Nani etter WT-resultatet. Ace stiller i klasse AK, og får gode poenger. Dessverre en 0 på en dirigeringspost som svir veldig for fører, men veldig fornøyd med mye godt arbeid. 3. beste hund i sin klasse, og ender opp som 6. beste Dual Purpose-hund på Goldenfestivalen. 

En superkoslig helg, med veldig mange inntrykk! Vi gleder oss stort til å delta neste år også.

Rallylydighetsprøve, Fosen Brukshundklubb - 24.06 og 25.06

Lørdag: Nani debuterer i klasse 1, og ender opp på 1. plass med en flott 1. premiering! Ace går i klasse elite, og får en fin 3. premiering. Det er dyrt å måtte repetere i elite, så fort gjort at poengene ryker. Vi ender opp på 3. plass i klassen.

Søndag: Nani stiller sterk i klasse 1 også i dag. Hun får sin andre førstepremiering, og ender opp på 2. plass i klassen. Ace er på jobb, og drar i land sitt siste CERT i klasse elite. Han kan nå kalles for Norsk Rallylydighetschampion!

Jaktprøve, Tjønnstua - 16.06, 17.06 og 18.06

Fredag: Nani debuterer i Begynnerklasse for dommer Bjarne Holm, og viser veldig mye fint arbeid. Feltarbeidet vårt gjør at vi faller på premielisten, og ender opp med en 3. premiering - men det gjør ingenting. Mer trening og mer erfaring så sitter 1. premieringen! Jeg er spesielt fornøyd med t hun løper spontant i vann, avleverer perfekt i hånd, og fotgåendet. Vi trenger å trene mer på å skille arbeidsoppgaver, og på å være i arbeid selv om det er skyttere og kastere rundt om på området. 

Lørdag: Ace stiller i Åpenklasse etter 2 års pause fra jaktkonkurranser. Mye var rustent, og mye var bra. Vi får en 3. premiering, og tar spesielt med oss gode markeringer. Vi må trene mer på fotgåendet, eller rettere sagt: Godta at det er morsjan som bestemmer hva som skal skje når. 

Søndag: Stilte som hjelper i Åpenklasse for Morten Egeberg. 

Rallylydighetsprøve, Levanger Hundeklubb - 20.05 og 21.05

Ace stiller begge dager, og gjør en god figur. Søndag får han sitt andre CERT, og mangler kun et CERT for å bli Champion i Rallylydighet!

Mentalbeskrivelse hund - Nani - 06.05

Nani gjennomfører MH med gode tilbakemeldinger. I begynnelsen av prøven, er hun preget av å være i lydighet, og jeg skulle ønsket bedre tilpasninger for dette da det forstyrret vurderingen. 

Jeg er spesielt fornøyd med hennes reaksjon på skuddene på slutten av prøven. Hun er i drakamp med meg i det skuddene går, og holder tak i leiken og blir mer intens etter smellene. Det viser meg hvor stabil hun er, og at det er en bra mengde trøkk i henne. Hun får det beste resultatet på skudd prøvelederne har sett på lenge, det er vi stolte over. 

Online utstilling - Raseråd golden

Alle tre hundene har vært med på uoffisiell online utstilling i regi raseråd golden. Alle tre fikk flotte kritikker. Dommer var Guro Gumgum Brunsby.
Det vi tar med oss videre, er at vi må trene på å løpe sånn som man skal på utstilling. Om ikke, får vi gjennomgående kritikk på høy haleføring som forstyrrer helhetsinntrykket av hunden og hvor lett det er å se på hundens løpsmønster. Under trening med høy intensitet får hundene høyere haleføring enn når de er nøtrale, så vi må rett og slett lære oss å gå på utstilling.

  • Spira (Ippika's Little More Spirit), Valp 4-6 måneder

"Søt tispe av god type, godt hode og uttrykk, god hals og overlinje, moderat vinklet foran og bak, beveger seg fritt sett fra siden, noe løs i bevegelser framme, noe lett i sin benstamme, fin pels og farge" 

  • Nani (Soltrollets Leica), Junior

"Juniortispe av god type, god hals og overlinje, bra hode og sjarmerende uttrykk, bra vinklet frem og bak, beveger seg noe løst, høy haleføring forstyrrer inntrykket noe, nydelig temperament."

  • Ace (Soltrollets Kuling), Bruks

"Hanne av god type. Bra hode og uttrykk, god hals og overlinje, normalt vinklet frem og bak, beveger seg løst med noe høye forbeinsbevegelser, høy haleføring forstyrrer inntrykket, herlig (og smittende) temperament." - Nummer 1 i klassen

Instruktørutdanning del 2 - Trondheim Hundeskole

Eksamenshelgen er nær, og vi øver mer praktisk enn tidligere. Den ene kurshelga var vi på Anicura Byåsen for å lære mer om hund og helse, det var veldig interessant. En av de siste kurshelgene skal vi arrangere eget kurs, så det blir spennende.

Instruktørutdanning del 2 - K9 Hundesenter

Etter å ha lært mye om hva som skal til for at læring skal skje, og hvilke metoder som finnes i hundetrening, har vi nå begynt å praktisere mer på hverandre. Hundene får være med på mye rart, blant annet rollespill, men heldigvis er læringsutbyttet hos oss instruktører er stort. Kursdeltakeren til gruppa mi leverer som vanlig, og kommer godt forberedt til alle kurshelger med et ønske om å lære mer. 


2022

Instruktørutdanning del 1 - Trondheim Hundeskole

Etter å ha fått et tilbud jeg ikke kunne takke nei til, hev jeg meg med på instruktørutdanningen til Trondheim Hundeskole høsten 2022 med avslutning vår 2023. Utdanningen består av 8 kurshelger med mellomarbeid. 

Instruktørutdanning del 1 - K9 Hundesenter

Med et ønske om å videreutvikle meg som hundefører og få mer kompetanse innen hundetrening, valgte jeg å melde meg på instruktørutdanningen til K9 Hundesenter. Oppstart høst 2022, avslutning vår 2023. Utdanningen består av 8 kurshelger med mellomarbeid mellom helgene.

Sommercamp i Rallylydighet hos K9 Hundesenter med Ace

01.08.-03.08 reiste vi til Øysand for å være med på sommercamp i rallylydighet. Vi fikk jobbet med noen "kinks", og videreutviklet en del øvelser. Vi jobbet også videre med å ha gode treningsrutiner for å få mest ut av treningsøktene våre fremover. Vellykket camp med nye verktøy med oss i videre trening. 

Privattime K9 - Ace

13.06. hadde vi ei privattime på K9 Hundesenter med fokus på enkeltøvelser. Vi kikket blant annet på sitt/dekk/stå under marsj, bedre forståelse/trygghet under høyreføring og pirkearbeid i FVF. Ace imponerte stort etter å ha ligget mye i bil i løpet av en lang hundehelg, men likevel prestere i over en time med minimalt med pauser. Ace er virkelig en superhund.

Sommercamp - Valp og unghund - K9 Hundesenter med Nani

11.06.-13.06. reiste vi til Øysand for å være med på sommercamp for valp og unghund. Nani var ca. 7 måneder på kurset. Vi hadde fokus på å bli mer kjent med hverandre i treningsøyemed, og på å finne vår vei til målet om å bli gode treningsmakkere. Vi knakk noen koder, og jeg fikk en bedre forståelse for hva Nani trenger for å utvikle seg best mulig på trening.

Fotoshoot med Eirin Hyllmark

Om du lurer på hvor alle de flotte sommerbildene av Ace og Nani kommer fra, så er det kjempedyktige Eirin som har tatt bildene og redigert de. Vi kommer helt klart til å ta flere runder med Eirin, for vi synes det ser veldig stusselig ut med pene bilder av Ace og Nani, men ikke Spira... Det er veldig hyggelig å se tilbake på bildene. Jeg ønsker også å bruke Eirin til å ta bilder av kommende valpekull, så det er bare å glede seg.