Pelsstell

Golden retrieveren må børstes i løpet av uka, spesielt bak ører og andre steder der det er større sjans for at pelsen floker seg. En annen grunn til å børste jevnt, er for å fjerne pelsen som har løsnet slik at ikke all pelsen havner på gulv og møbler. På sommeren børster vi alltid hundene før de får bli med inn i huset etter en tur i skogen, dette for å prøve å unngå skadedyr som for eksempel flått. Ved å børste jevnt, får man bedre kjennskap til sin hund, og man kan lettere oppdage om det er noe som feiler den. En hund som er godt vandt til håndtering, vil også få det hyggeligere til veterinæren og andre steder der det er behov for at du eller noen andre må undersøke eller behandle hunden.

I forhold til klipp av pelsen, er vi langt fra flinke nok til å klippe en golden riktig til utstilling, men den klippen vi gjør holder langt i hverdagen. Vi pleier å trimme vekk pelsen under labbene og litt mellom tærne. Dette gjør at vi slipper så mye grus og søle inne i huset og bilen. Ellers klipper vi halen etter anvisning fra de som klipper riktig til utstilling, da ser de litt "freshere" ut synes vi. Vi klipper også rundt kjønnsorganene og bak i "buksa" i forhold til renslighet. Det hender seg vi klipper ørene også, for å unngp klumper bak ørene og for at de skal se velstelte ut. 

Vi anbefaler dere å søke etter bruksanvisning fra andre innen golden-miljøet for å få en guide til utstillingsklipp. Gjerne spør om dere ikke finner det dere leter etter, så skal jeg gjøre et forsøk.