Soltrollets Leica - Nani

Nani, 2 år
Nani, 2 år

NO68941/21

Far: Solsvingens Dallas
Mor: Soltrollets Power Tetryl


Meritter

Rallylydighet: RL1 tittel

Lydighet: Ikke startet

Retrieverprøve: 3. premie i begynnerklasse

Utstilling: Excellent

Helse

HD: B / AD: 0
HD-indeks: 114 (31.10.23)
Alle søsken har A/0

GR_PRA1: Fri
GR_PRA2: Fri
NCL PCR: Fri
PRCD-PRA: Fri
Ichtyosis: Fri
Muscular Dystrophy PCR: Fri

Øyelysing: Intet påvist (15.11.23)

MH-test: MH er gjennomført og bestått hos Schäferhundklubben avd. Nordenfjeldske. Se Dogweb for kritikken. 


Beskrivelse

Nani har lenge vært et etterlengtet medlem av familien vår. Etter en lang periode med å forsøke å finne riktig valp i Coronaperioden, ble det endelig vår tur til å hente hjem Nani i januar 2022 fra kennel Soltroll i Nord-Norge.

Nani er en veldig morsom hund med mye personlighet. Hun er en MYE større farsk enn det Ace noen gang var som valp, og vi har flere ganger vært både oppgitte og lattermilde over denne hunden.  

Hun har stor arbeidslyst, men evner også å være behersket og samlet. Vi som kjenner henne beskriver henne som en mild og trivelig frøken med mye personlighet som elsker nærhet. Hun er livlig og spretten, og tar enhver oppgave hun forstår essensen av på strak labb. Morsom frøken med mye "fakter" som det er veldig morsomt å jobbe med. For meg som trener mye med Nani, ser jeg stor fremgang ettersom hun blir eldre. Etter første løpetid ble Nani enda piggere, og hun oppleves nå som mer selvstendig og mer utholdende i arbeid. 

Nani kan være med i hvilet som helst miljø, og prestere i treningen uten å bli påvirket av omgivelsene. Hun tolererer alt av hunder, mennesker, miljø, lyder og annet som kan påvirke svært godt. Om det kommer en reaksjon, så blir hun fort ferdig med det. 

 Nani elsker både mat, leik og sosial belønning, og er veldig enkel å motovere for trening. Jeg personlig liker ekstra godt at hun elsker kampleik og bygger intensitet av det, og at hun bygger intensitet av å føle seg «frekk». Veldig underholdende og praktisk for meg i trening. 

Etter endt dag, ønsker Nani å ligge i fanget, eller i det minste så nærme som hun kommer. Hun er en skikkelig kosen frøken som knytter sterke bånd til eierne sine, likt som sin mor (Trippy). Hun er høyt elsket av flere i omgangskretsen vår, og det med svært god grunn. Hun oppleves som uproblematisk og rett og slett snill. Håndtering er ikke noe problem.

Nani 5,5 måneder
Nani 5,5 måneder
Nani 5,5 måneder
Nani 5,5 måneder